2012/09/27

Pyragas su karamelinėmis kriaušėmis






      50g migdolų (maltų)
120g cukraus
150g sviesto (minkšto)
200g miltų
4 kiaušiniai
0,5 a.š. kepimo miltelių
~5 kriaušės

Karamelei

120g cukraus (idealu,jai tai rudasis,bet nebūtina)
50g graikiškų riešutų

Pyragas tikrai saldokas.Aš pirma pasigaminau biskvito tešlą,kad galėčiau visa dėmesį skirti karamelei.
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.


 Palaipsniui muškite kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės.Tada pilkite miltus,kepimo miltelius,žiupsnį druskos ir susmulkintus migdolus.




Nusiplauname kriaušes,pjauname pusiau,jai didesnės,tai daliname ketvirčiais.išimame sėklas.


Dabar imkitės karamelės. Pilame cukrų į keptuve ir kaitiname iki pradės cukrus tirpti,karamelizuotis.


 Dedame į ją paruoštas kriaušes,kepiname iki ilgaus rusva karamelės spalvą,jai pjaustytos ketvirčiais teks pavartyt,kad gražiai karamlizuotus abi pusės.


Išimam iš karamelės kriaušės ir sudedame į kepimo formą.Į karamelę beriame žiupsnį druskos,išmaišome ir pilame į kepimo formą ant kriaušių.



Barstome graikiškai riešutais.


Ir galiausiai uždedame tešlą,kruopščiai ja išlyginame,kad padengtu visas kriaušes.


Šauname į įkaitinta iki 180°C orkaite,kepame ~45-50 min.Pyragą iš kepimo formos reikia išiminėti dar karštą,iki neužstengo karamelė.



P.S. Mano kepimo forma (28) šitam produktų kiekiui buvo per didelė,imkite mažesne.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą