2012/07/27

Bandelės "Saulutės"



250g miltų
100ml pieno
2 kiaušinių tryniai (+1,tepimui)
1a.š mielių
1-2 v.š cukraus
1/2 a.š druskos

Medinius iešmukus dalinkite pusiau ir pamerkite į vandenį,kad kepant jie nedegtu.
Pieną šildome iki 35-40 C°,sumaišome su šaukštelių mielių,leidžiame 10-15 min pastovėt.Tuo tarpu išsukame kiaušinio trynius su cukrumi.Pieno ir trynių mases sujungiame,gerai permaišome.Tada sijojame miltus,druską.Kruopščiai minkome tešlą,ji turėtu nelipti prie ranku.Ir paliekame 1 val,kad pakiltu.


Pakilusia tešlą kočiojame į lakštus ir formelės pagalba išspaudžiame apskritumus.


 
Jai gaminsite iškart visą tešlą tai jau turimus apskritimus uždekite plėvele,kad tešla nesukietėtu.


 Jai norite sausainių o ne bandelių,siūlyčiau tešlą kočioti kiek galima ploniau.Dedame ant vieno apskritimo įdaro (aš naudojau džiovintus,abrikosus,spanguoles,ir virtą vištienos krūtinėlę)


Tada dengiame kitu tešlos apskritimu ir gražiais su šakute užspaudžiame kraštus.

                                                                
Dedame ant kepimo skardos ir kepame 10-15 min,jau įkaitintoje iki 220C° orkaitėje.


Galima naudoti ir skystesnius įdarus,kaip uogienes,džemus ir šokolado plyteles.Tik kruopščiau užklijuokite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą