2012/06/11

Tortas Ru-du-du



Pagrindui :
Šis kiekis produktų yra gan dideliam tortui,jai norite standartinio siūlyčiau produktų kiekį dalint pusiau.
6 kiaušiniai
300g stiklinės cukraus
miltų 1 stiklinė
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. kepimo miltelių
2 apelsinai

Apelsinus nuplauname ir dedame į puodą su vandeniu.Verdame ~5 min.


Ištraukiame ir ataušiname,supjaustome ir susmulkiname trintuve,arba permalame mėsmale,apelsinus.



Tada apelsinu tyrę dedame į šoną.Imamės kiaušinių,atskiriame trynius nuo baltymų.Trynus išplakame su cukrumi iki tirštos purios masės.


Sijojame miltus,kepimo miltelius ir vanilinį cukrų,permaišome.Toliau įmaišome mūsų pasigamintą apelsinų tyrę.



Išsiplakame likusius atskirtus kiaušinio baltymus,atsargiai juos įmaišome į tešlą.Supilame į kepimo formą ir šauname į įkaitintą iki 180C° orkaite.Kadangi produktus maišiau du kartus,tai 1/2 šios tešlos kepė 30 min.




Baltymai: kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų.
1kaiušiniui -60 g cukraus.
Džioviname 110 C°- 2 val.






1 variantas 
Ru-du-du kremas:

400g Ru-du-du,200g minkšto sviesto.Viską išsukame iki vientisos masės.



2 variantas

1:1 Ru-du-du ir grietinėlės (mano variante 400:400)

Grietinėlę užviriname ir dedame palaipsniui ru-du-du,maišome iki gausim gan skystoką vientisą masę.Dedame ją į šaldytuvą ir paliekame nakčiai.Ryte turi gautis gan tirštoką masė,ją plaktuvu suplakame ir gauname tiršta kremą.



Surenkame tortą (biskvitą drėkinkite)

Biskvitas,kremas,smulkinti riešutai,baltymų morengas,kremas,riešutai,biskvitas,kremas ir daug riešutų ;)









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą