2012/01/12

Morkų pyragas


Turim:
150 sviesto
200-250 miltų
160g cukraus
3 kiaušiniai
200g tarkuotos morkos
50g graikiškų riešutų
1 a.š. kepimo miltelių
ant peilio galiuko muskato riešuto

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi,sukimo proceso metu dedame po vieną,kiaušinius,toliau plakame.Dedame morkų tarkius,smulkintus riešutus (aš naudojau migdolus),kepimo miltelius,muskato riešutą,miltus,viską gerai permaišome.Tešlos konsistencija primena tirštą grietinę.


Kepimo forma ištepame riebalais,pabarstome džiuvėsiais ir sudedame tešlą.


Šaunam į įkaitintą orkaite 180°,kepti 45-55 min.


Skanaus,o tai įrodymas jog pyragas valgomas ;) Kas,jai ne maži vaikai,tikri patiekalų ekspertai :D



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą